Neem voor gratis rechtsbijstand contact met ons op!
Lijdt u schade in Midwoud door een aanrijding?

Letselschade advocaat Midwoud

Bent u op de A7 of in Midwoud zelf aangereden? Bent u gebeten door de hond van de buren of gevallen op het werk? U heeft dan mogelijk recht op een schadevergoeding. Deze bestaat uit de kosten die u maakt, inkomensschade en smartengeld. Deze laatste letselschade vergoeding heeft betrekking op onder andere de pijnklachten zoals nekklachten en andere whiplash symptomen.

U kunt zich na een ongeluk gratis laten bijstaan door een letselschade jurist of letselschade advocaat. In Midwoud vindt u een letselschade advocaat in Hoorn en Wognum. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Hoe het kan dat wij gratis rechtsbijstand bieden? Klik op de link en wij leggen het u uit!

Contact met een letselschade advocaat in Midwoud

Wilt u gratis hulp bij het claimen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Bel uw letselschade advocaat in Midwoud: 0229 507903 of klik op onderstaande button. Vertel ons wat u is overkomen en wij komen direct in actie!

Op deze pagina informeren wij u over uw rechten op schadevergoeding na een ongeluk. De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Aanrijdingsformulier invullen
  • Hoe vul je een schadeformulier in?
  • Gebeten door een hond
  • Wat doet de Arbeidsinspectie?

Wilt u meer informatie of een gratis letselschade advies bij u thuis van onze letselschade advocaten in Hoorn? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Aanrijdingsformulier invullen

Na een aanrijding van achteren zoals een kettingbotsing is het verstandig een aanrijdingsformulier in te vullen. Doet u dit ter plaatse, dan voorkomt u dat er achteraf discussie ontstaat over de toedracht van het auto ongeluk. Werkt de persoon die u heeft aangereden niet mee of is er sprake van doorrijden na een auto ongeluk? Bel dan altijd de politie.

Een aanrijdingsformulier invullen doet u bij voorkeur samen met de tegenpartij. Geef goed aan dat u letsel aan de aanrijding hebt overgehouden en maak gebruik van de situatieschets. Hieruit blijkt dan wie schuldig is bij een aanrijding. Teken tenslotte het aanrijdingsformulier en laat ook de tegenpartij het schadeformulier ondertekenen. De inhoud van het schadeformulier staat dan tussen partijen vast.

Hoe vul je een schadeformulier in?

Wilt u weten hoe je een schadeformulier in vult? Hier treft u 10 tips aan voor het invullen van een schadeformulier:

  • vul het schadeformulier altijd ter plaatse in, maar zorg wel dat u op een veilige plaats staat
  • de achterkant van het schade-aanrijdingsformulier kan ook thuis ingevuld worden
  • zorg dat de tegenpartij het schadeformulier mede ondertekend
  • bel bij twijfel of doorrijden na een ongeluk altijd de politie
  • vul ook een schadeformulier in als u als fietser aangereden bent
  • teken de toedracht van het ongeval op de daarvoor aangegeven plek
  • vul altijd in dat u letsel of klachten aan de aanrijding over hebt gehouden
  • vergeet niet ook de materiële schade op te geven
  • schrijf onderop altijd waarom de tegenpartij schuldig is en onderteken het schadeformulier
  • maak een kopie van het schadeformulier (foto met de telefoon) en stuur deze naar uw letselschade advocaat

Meer tips bij het invullen van een schadeformulier vindt u hier!

Gebeten door een hond

U bent gebeten door een hond. Hondenbeten zijn nare verwondingen welke niet alleen ernstig letsel met zich mee kan brengen. u kunt ook een tetanusinfectie hebben. Maar wat nu te doen als u door een hond gebeten bent? Belangrijk is dat u weet wie de hondeneigenaar is. Deze is namelijk op grond van artikel 6:179 BW gehouden u een letselschade vergoeding te betalen. Aansprakelijkheid voor een hondenbeet valt onder AVP- verzekering. Uw letselschade en het smartengeld worden dan direct betaald door de letselschade verzekeraar.

Volgens de wet moet u bewijzen dat u gebeten bent, maar ook van wie de hond is! Vraag daarom niet alleen om de contactgegevens van de hondenbezitter, maar ook even mensen die hebben gezien dat u gebeten door een hond bent. Staat dit vast? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding, ook als u met de hond aan het spelen was. Aansprakelijkheid voor dieren is namelijk een risico aansprakelijkheid.

Bent gebeten door een hond en wilt u uw letselschade claimen op de hondeneigenaar? Neem dan contact met uw letselschade advocaat in Midwoud op. Bel 0229 507903 (gratis) of klik op onderstaande button.

Wat doet de Arbeidsinspectie?

Bij een ongeval op het werk kunt u gewond raken of hieraan klachten overhouden. De werkgever is dan in de meeste gevallen aansprakelijk. Dit is het geval als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Soms echter is het vergoeden van de schade niet genoeg en dient de Arbeidsinspectie ingeschakeld te worden. Maar wanneer moet de Arbeidsinspectie ingeschakeld worden en wat doet de arbeidsinspectie bij een bedrijfsongeval?

De Nederlandse Arbeidsinspectie hoeft niet bij ieder arbeidsongeval ingeschakeld te worden. In artikel 9 van de Arbeidsomstandigheden wet staat wanneer de werkgever een bedrijfsongeval melden moet:

  • bij blijvend letsel door een bedrijfsongeval
  • als u na het arbeidsongeval in het ziekenhuis opgenomen wordt
  • in het geval van een dodelijk bedrijfsongeval

Wat is een arbeidsongeval?

Wat een arbeidsongeval is staat omschreven in artikel 3i van de Arbeidsomstandighedenwet:

“een aan een werknemer in verband met het verrichten van arbeid overkomen ongewilde, plotselinge gebeurtenis, die schade aan de gezondheid tot vrijwel onmiddellijk gevolg heeft gehad en heeft geleid tot ziekteverzuim, of de dood tot vrijwel onmiddellijk gevolg heeft gehad.”

Is er sprake van een arbeidsongeval? De Arbeidsinspectie doet dan een onderzoek naar de toedracht van het bedrijfsongeval. Onderzocht wordt hoe het ongeval op het werk heeft kunnen gebeuren, bijvoorbeeld door een gebrekkige machine. Vervolgens worden alle belanghebbenden gehoord. Dit zijn het letselschade slachtoffer, collega’s en de werkgever.

Van zijn onderzoek maakt de arbeidsinspecteur een rapport op en hierin staat ook of de zorgplicht van de werkgever geschonden is en er dus sprake is van werkgeversaansprakelijkheid. In dat geval wordt er aan de werkgever een boete opgelegd. Het rapport van de werkgever wordt daarom ook wel een boeterapport genoemd.

Gratis juridische rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Hoorn

Wilt u gratis juridische bijstand na een ongeluk of hondenbeet? Onze letselschade advocaat in Midwoud helpt u graag en altijd 100% kosteloos. Bel 0229 507903 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade specialist Eke Tinga

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar