Werkgever hebben een zorgplicht en zijn bijna altijd aansprakelijk!
Een val van een steiger, letsel door een gebrekkige machine of een fout van een collega. Jaarlijks gebeuren er duizenden bedrijfsongevallen met letselschade tot gevolg. De vraag is dan natuurlijk of u schadevergoeding eisen kunt en wie dan aansprakelijk voor letselschade is.
De aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin is de zorgplicht van werkgevers opgenomen. Deze zorgplicht van een werkgever houdt in dat deze alles in het werk moet stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Gaat er toch iets fout tijdens het werk, dan dient de werkgever te bewijzen dat haar niks te verwijten valt.
Uit de rechtspraak of jurisprudentie blijkt dat een werkgever bijna altijd een verwijt gemaakt kan worden en er dus dikwijls sprake is van aansprakelijkheid van een werkgever. Het loont daarom om bij een ongeluk op het werk een aansprakelijkheidsbrief te versturen. Omdat bijna alle werkgevers verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, wordt uw letselschadevergoeding door deze verzekeraar betaald.
Een belangrijke letselschade tip is derhalve om bij een arbeidsongeval altijd een schadeclaim in te dienen.
Een ongeluk door een fout van een collega? De werkgever is aansprakelijk!
Bent u met een heftruck aangereden door een collega of heeft deze anderszins een fout begaan waardoor u gewond bent geraakt? Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade. Dit is in de wet bepaald. Als letselschade tip geven wij u daarom mee om in deze gevallen de werkgever te vragen haar aansprakelijkheidsverzekering in te schakelen.
Werkgever is ook aansprakelijk voor letselschade door een verkeersongeluk!
Onder werkgeversaansprakelijkheid valt ook letselschade geleden door een verkeersongeluk Als voorwaarden gelden wel dat het ongeluk u onder werktijd is overkomen en dat u als fietser aangereden bent of in de auto. De regeling geldt niet voor voetgangers en ook niet voor woon-werkverkeer. Doe u voordeel met deze letselschade tip!
Gebeten door een hond? De hondenbezitter is altijd aansprakelijk!
Artikel 6:179 BW gaat over aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door dieren. Bijvoorbeeld als gevolg van een paardentrap of hondenbeet. In dit wetsartikel staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan zaken en aan personen. Wordt u dus gebeten door een hond, dan dient de hondenbezitter uw letselschade en eventuele zaakschade te vergoeden.
Omdat artikel 6: 179 BW een risico aansprakelijkheid inhoudt, is er altijd recht op een letselschadevergoeding, behoudens enkele uitzonderingen. De letselschade tip is hier dan ook om altijd schadevergoeding te eisen bij een hondenbeet!
Dien uw letselschade claim tijdig in!
Misschien wel de belangrijkste letselschade tip: dien uw letselschade claim tijdig in. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Voor een bedrijfsongeval of hondenbeet geldt een verjaringstermijn van 5 jaar en voor een aanrijding 3 jaar ten opzichte van de WAM- verzekering en 5 jaar ten opzichte van de bestuurder en de bezitter van het motorvoertuig.
Gratis hulp van een letselschade advocaat
Onze letselschade advocaten helpen gratis bij letselschade. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Daarom werken onze letselschade experts altijd 100% gratis voor u.
Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons advocatenkantoor op. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Maar onze letselschade advocaten komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of een intakegesprek.
Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande link en wij nemen direct contact met u op.