Verbond van Verzekeraars komt met infographic letselschade
Met infographic letselschade willen verzekeraars belangenbehartigers buiten spel zetten
Wat houdt de Infographic letselschade in?
De bedoeling van de Infographic letselschade is volgens het Verbond van Verzekeraars letselschade slachtoffers de mogelijkheid te bieden om zelf een voorschot op de letselschadevergoeding aan te vragen. In 4 stappen wordt in de Infographic letselschade aan de persoon die letselschade lijdt door een aanrijding, arbeidsongeluk of hondenbeet uitgelegd hoe zij een voorschot op de letselschade moeten aanvragen.
Opvallend is dat in de in infographic de benadeelde niet gewezen wordt op de mogelijkheid om juridische bijstand in te schakelen. Dit terwijl dit op grond van artikel 6:96 BW een grondrecht voor letselschadeslachtoffers is en dit recht ook is opgenomen in de GBL, de Gedragscode Behandeling Letselschade.
Het is onethisch dat het slachtoffer niet gewezen wordt op de mogelijkheid. Temeer nu slachtoffers van een ongeluk in het algemeen onwetend zijn over de rechten die zij bij de afwikkeling van een letselschadezaak hebben!
Infographic letselschade is bedoeld om belangenbehartigers buiten spel te zetten!
Letselschadeverzekeraars zijn jaarlijks veel geld kwijt aan zogenaamde “buitengerechtelijke kosten”. Dit is de vergoeding die zij letselschade specialisten moeten betalen voor de noodzakelijke hulp die zij aan slachtoffers van ongevallen bieden. Met de infographic letselschade kunnen mensen zelf een deel van de letselschadezaak op zich nemen en direct corresponderen met de verzekeraar.
Het gevaar dat door intreding van de Inforgraphic letselschade optreedt is dat benadeelden niet de benodigde hulp krijgen van een belangenbehartiger. Zij komen te staan tegenover een letselschade jurist met veel meer kennis. Het gevaar is dat slachtoffers van een ongeluk op deze manier tekort worden gedaan met alle gevolgen van dien.
Wat zegt het Verbond van Verzekeraars zelf over de Infographic letselschade?
Op haar website zegt het Verbond van Verzekeraars het volgende over de Infographic letselschade:
““De infographic maakt duidelijk welke informatie een verzekeraar nodig heeft om het slachtoffer een voorschot te kunnen geven. Het bericht van de verzekeraar dat de letselschade wordt vergoed, vormt daarbij het startsein. Wanneer het definitieve schadebedrag (nog) niet meteen bekend is, keert de verzekeraar een voorschot uit waarmee het slachtoffer gemaakte of nog te maken kosten door de letselschade niet (lang) zelf hoeft voor te schieten. Voorbeelden zijn huishoudelijke hulp, het eigen risico voor ziektekosten en reiskosten. De infographic geeft daarnaast nog andere handige tips, zoals het advies voor de zekerheid bonnetjes en rekeningen van de gemaakte kosten te bewaren, informatie te delen over het herstel, of financiële informatie op een rij te zetten bij arbeidsongeschiktheid. Denk daarbij aan loonstrookjes en belastingaangiftes of als ZZP’er aan een opgave van omzet, kosten en belastingen”.
Kies voor een belangenbehartiger bij letselschade
Met de smartengeldcalculator en de Infographic letselschade probeert het Verbond van Verzekeraars de professionele belangenbehartigers zoals letselschade advocaten en letselschade bureaus steeds meer buiten spel te zetten. Het gevaar dat hierin schuilt is dat de belangen en rechten van letselschade slachtoffers steeds meer in het geding komen. Getracht wordt tot een normering van letselschade te komen, dit terwijl letselschade persoonlijk is. Deze tendens is dan ook niet toe te juichen.
Kiest u voor een professionele belangenbehartiger zoals een LSA- advocaat of een NIVRE expert, dan weet u als slachtoffer van een ongeluk zeker dat uw belangen op de juiste manier worden behartigd. Het aanvragen van een voorschot hoort hier ook bij. Laat u deze door een letselschade expert aanvragen op basis van een onderbouwde schadestaat, dan weet u zeker dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft!
Contact met een letselschade advocaat bij u in de buurt
Wilt u hulp van de beste letselschade advocaat van Nederland? Kies dan voor een LSA- advocaat. Dit zijn gespecialiseerde advocaten met bewezen ervaring in het claimen van letselschade. Bij ons advocatenkantoor vindt u deze LSA advocaten. Wij helpen u bij het gehele letselschade traject en helpen u altijd gratis bij het verhalen van de letselschade op de aansprakelijke partij.
Bel voor een gratis letselschade advies en het kosteloos claimen van letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade advocaten neemt dan direct contact met u op.
Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 15 bezoekadressen door heel Nederland. Op deze manier zijn wij altijd dichtbij. Maar een letselschade advocaat van ons kantoor komt voor een intakegesprek ook gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!
Neem contact met ons op voor onder andere een letselschade advocaat in Nijmegen, een letselschade advocaat in Utrecht of een letselschade advocaat in Eindhoven!