Letselschade claimen als verkeersslachtoffer

Van achteren aangereden bij een kettingbotsing, een fietsongeluk of als voetganger aangereden. Als verkeersslachtoffer kunt u dan aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Maar wie is schuldig bij een aanrijding, hoe kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen en welke letselschade bedragen worden er vergoed?

Op deze pagina leggen onze letselschade advocaten uit wat u als verkeersslachtoffer kunt doen na een aanrijding en waar u recht op heeft. Is een ander schuldig aan een ongeluk, bijvoorbeeld omdat u aangereden door een auto bent, dan kunt u schadevergoeding eisen, maar is er ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat.

Wilt u ook gratis juridische hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan eens contact op met ons letselschade team. Wij claimen uw letselschade gratis en zorgen dat uw letselschadezaak voortvarend behandeld wordt.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op. Ook in de avond en in het weekend!

Waar heb ik recht op als verkeersslachtoffer?

Bent u verkeersslachtoffer van een aanrijding, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Maar waaruit bestaat deze en hoe kunt u een schadeclaim indienen?

Een letselschade claim dient u in door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere de toedracht van het ongeluk, wie er aansprakelijk voor de letselschade is en op basis van welke rechtsgrond. Daarnaast wordt de verjaring gestuit en worden de schadeposten genoemd. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan stellen wij uiteraard de aansprakelijkheidsbrief voor u op.

Een letselschadevergoeding bestaat uit allerlei schadeposten. Deze worden onderverdeeld in materiële letselschade bedragen en immateriële schadebedragen, beter bekend als smartengeld.

Op welke schadeposten er recht is, hangt af van de persoonlijke situatie van een verkeersslachtoffer. Bijvoorbeeld of u nog studeert en hierin een vertraging is ontstaan of dat u werkt en uw werk tijdelijk of voor lange tijd niet meer kunt doen. Zijn er verwondingen of medische klachten zoals whiplash klachten? Dan is er altijd recht op smartengeld.

De 10 meest voorkomende letselschade bedragen zijn:

  • loonschade
  • inkomensschade van zelfstandig ondernemers
  • een studievertraging
  • pensioenschade
  • medische kosten zoals het verplicht eigen risico
  • hulp in het huishouden
  • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
  • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
  • kosten voor medische hulpmiddelen
  • smartengeld

Wilt u weten waar u als verkeersslachtoffer recht op heeft bij letselschade door een aanrijding? Laat dat gratis uw letselschade berekenen  en verhalen door een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor. Wij helpen graag en altijd 100% gratis.

Verkeersslachtoffer van een auto ongeluk, wat nu?

U kunt verkeersslachtoffer zijn van een auto ongeluk, fietsongeluk of als voetganger aangereden zijn. Er gelden dan aparte regels. Daarom bespreken wij eerst wat u kunt doen als u verkeersslachtoffer van een auto ongeluk bent. Bent u als fietser aangereden of heeft u letsel al voetganger opgelopen? Hieronder leest u wat u dan kunt doen en dat u altijd recht heeft op een schadevergoeding!

Bent u verkeersslachtoffer van een auto botsing of scooter ongeluk. Dan is het belangrijk dat u bewijst wie schuldig is bij een aanrijding. Bijvoorbeeld als u van achteren bent aangereden dat de tegenpartij een kop-staart botsing of kettingbotsing heeft veroorzaakt. Daarnaast zal de verzekeraar van de tegenpartij bewijs willen dat u letsel aan het ongeluk overgehouden hebt, zoals nekklachten als gevolg van een whiplash of een hersenschudding.

Om de schuld en aansprakelijkheid te bewijzen en aan te tonen dat u letsel aan het ongeluk overgehouden hebt, is het volgende van belang:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • vergeet niet om het letsel op het aanrijdingsformulier in te vullen
  • laat het schadeformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
  • maak foto’s van de schade van de voertuigen
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • ga altijd direct na een ongeluk naar een arts en laat uw letsel beoordelen
  • bel een letselschade advocaat van ons kantoor voor gratis hulp bij uw letselschade claim en een letselschade advies

Met deze tips weet u zeker dat u er als verkeersslachtoffer alles aan gedaan heeft om de schuld van de tegenpartij te bewijzen en aan te tonen dat u letsel aan het ongeluk heeft overgehouden.

Letselschade slachtoffer van een fietsongeluk

Bent u als fietser aangereden door een auto of andere fietser? Dan zijn voornoemde tips ook voor u van belang. Zeker het invullen van een schadeformulier is belangrijk. Vaak wordt dit alleen ingevuld bij een auto ongeluk. Maar ook bij een fiets ongeluk of als u als voetganger aangereden wordt is het invullen van een schade- aanrijdingsformulier van belang. Maar ook getuigen kunnen u behulpzaam zijn als u als voetganger of fietser aangereden bent.

Indien u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent, geniet u een bijzondere bescherming. Deze bescherming krijgt u als verkeersslachtoffer omdat u op de fiets of als voetganger een kwetsbare verkeersdeelnemer bent.

De bijzondere bescherming bij een fietsongeluk is te vinden in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). Kort samengevat is er als verkeersslachtoffer op grond van art. 185 wvw altijd recht op een letselschadevergoeding als je als voetganger of fietser aangereden door een auto wordt. De regeling is als volgt.

Artikel 185 Wegenverkeerswet

De inhoud van artikel 185 Wegenverkeerswet is als volgt:

  • bent u aangereden door een auto of een scooter door schuld van het motorvoertuig? Dan wordt de letselschade voor 100% vergoed
  • als u zelf een verkeersfout maakt voor geen voorrang bij een uitrit te verlenen of omdat u op de fiets door rood rijdt, dan wordt ten minste de helft van de letselschade vergoed
  • is uw kind aangereden door een auto, scooter of ander motorrijtuig? Dan wordt altijd 100% van de letselschade vergoed

De enige voorwaarde om voor artikel 185 wvw in aanmerking te komen is dat u bent aangereden door een motorvoertuig.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Lijdt u als verkeersslachtoffer letselschade? Dan kunt u de letselschade claimen laten door een letselschade advocaat. Wij helpen u hier gratis bij. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, regelen een voorschot op de letselschade en zorgen ervoor dat u een maximale slotuitkering van uw letselschadevergoeding ontvangt.

Bel voor gratis hulp bij het claimen van letselschade gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en laat ons weten wat u overkomen is. Een van onze letselschade advocaten gaat direct voor u aan de slag.

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar