- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
Een hond is een favorite huisdier van veel mensen, maar honden brengen ook een gevaar in zich mee. Van een hondenbeet kun je immers ernstig letsel oplopen. Maar wat zijn nu de gevaarlijkste honden die zorgen voor letselschade en wat te doen na een hondenbeet? Onze letselschade advocaten leggen het uit op deze pagina!
In deze bijdrage leest u wat gevaarlijke hondenrassen zijn en geven wij u de top 10 gevaarlijke honden. Maar ook leest u wat te doen als u gebeten door een hond bent. Wat dit kan grote gevolgen voor u hebben, persoonlijk, maar ook financieel!
Onze letselschade advocaten helpen gratis bij letselschade als gevolg van een hondenbeet door gevaarlijke honden. Bent u dus gebeten door een hond en wilt u uw letselschade verhalen op de hondenbezitter? Neemt u dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade advocaten neemt dan contact met u op om u verder te helpen!
Deze mensen zijn door Brugman Letselschade Advocaten succesvol bijgestaan bij hun letselschadezaken. Wij helpen u ook! Neem contact met ons op.
Er zijn veel soorten hondenrassen met verschillende karakters. De ene hond is daarmee ook gevaarlijker dan de andere. Maar het gaat ook vaak om hoe mensen met honden omgaat. Want een “gevaarlijk” hondenras, wil niet direct zeggen dat het om gevaarlijke honden gaat. Maar wat zijn nu de gevaarlijkste honden?
Uit de literatuur is op te maken dat een aantal hondenrassen als gevaarlijk wordt bestempeld. De gevaarlijkste honden die genoemd worden zijn de Amerikaanse Pitbull, de Duitse herder, de Rottweiler en de Doberman Pincher. Maar er zijn uiteraard meer gevaarlijke honden. Hieronder vindt u de top 10 gevaarlijkste honden.
Dit is de top 10 van de gevaarlijkste honden:
Bent u aangevallen en/ of gebeten door een van deze gevaarlijke honden of een ander hondenras? Dan kunt u de schade die u hierdoor lijdt op de bezitter van de hond vorderen. Maar helaas is er in Nederland geen verplichte verzekering voor aansprakelijkheid bij letselschade veroorzaakt door dieren. Wel valt letselschade door een hondenbeet onder de AVP of WA verzekering die de meeste Nederlanders hebben. Vraag er daarom altijd naar als u gebeten door een hond bent!
Bent u gebeten door een gevaarlijke hond of de hond van de buren die eigenlijk nooit iets doet? Dit doet niet af aan de aansprakelijkheid voor de hondenbeet. Deze ligt altijd bij de hondenbezitter. Artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek, welke over aansprakelijkheid voor dieren gaat, geeft namelijk aan dat bezitters van een dier altijd aansprakelijk zijn. Wat er is gebeurd en of de bezitter van een dier iets te verwijten valt, is niet relevant. Het enkele feit dat iemand bezitter is van een dier maakt deze persoon aansprakelijk. Dit wordt een risico aansprakelijkheid genoemd
Dus ook al loopt de hond netjes aan de lijn en kon de hondenbezitter de hondenbeet niet voorkomen, dan nog is deze aansprakelijk voor de letselschade die u als gevolg van de hondenbeet lijdt! Dus bij niet gevaarlijke en gevaarlijke honden!
Gevaarlijke honden kunnen voor ernstig en zelfs blijvend letsel leiden. Denk bijvoorbeeld aan spierschade of een zenuwbeschadiging. Maar ook kunt u aan een hondenbeet een tetanusinfectie en littekens overhouden. Maat wat te doen bij een hondenbeet om uw letselschade te kunnen claimen:
Bij letsel als gevolg van een hondenbeet kunt u een schadevergoeding eisen. Zoals hiervoor al aangegeven is de hondenbezitter altijd aansprakelijk. Schuld aan de kant van de eigenaar van de hond is niet nodig. Zelfs als u aan het spelen was met een hond of u een hond een beetje aan het pesten bent kunt u letselschade verhalen. Maar welke letselschade bedragen kunt u claimen na een hondenbeet van al dan niet een gevaarlijke hond?
Een letselschadevergoeding bij een hondenbeet bestaat uit alle kosten en schade die u lijdt en nog zult lijden. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schade, beter bekend als smartengeld.
In het geval van materiële schade kunt u denken aan alle kosten die u maakt, zoals medische kosten (eigen risico), reiskosten of kosten voor een hulp in het huishouden. Naast al deze kosten komt ook inkomensschade voor vergoeding in aanmerking als deze het gevolg is van de hondenbeet.
Als bent gebeten door een van de hierboven genoemde gevaarlijke honden of een ander hondenras, dan kan dit ook tot angst lijden. Er zijn genoeg mensen die blijvend bang zijn voor honden nadat ze door een hond aangevallen of gebeten zijn! Deze angst voor honden, maar ook pijnklachten en verdriet maken deel uit van het smartengeld. U heeft hier bij letsel altijd recht op!
Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat bij een hondenbeet of aanval van een van de soorten gevaarlijke honden of een ander hondenras? Onze letselschade advocaten bieden u deze gratis hulp. De kosten van rechtsbijstand claimen wij op de aansprakelijke partij. Onze letselschade specialisten helpen u vanaf de aansprakelijkheidsbrief tot het moment u de slotbetaling van uw letselschade vergoeding ontvangen heeft.
Bel voor gratis rechtsbijstand van 1 van onze letselschade advocaten 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Een van de letselschade advocaten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Brugman Letselschade Advocaten
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.