Onze letselschade advocaten claimen uw letselschade!
Heeft u een kraakfractuur door een ongeluk?

Schadevergoeding claimen bij kaakfractuur

U heeft aan een ongeluk (onder andere) een kaakfractuur opgelopen. Dit is vervelend letsel dat grote gevolgen kan hebben. Ook maakt u kosten voor het herstel van de kaakbreuk. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij het verhalen van de letselschade die u door de kaakbreuk lijdt.

Op deze pagina behandelen wij:

  • wat is een kaakbreuk of kaakfractuur?
  • behandelingen kaakfractuur
  • schadevergoeding bij kaakbreuk door ongeluk
  • Wat wordt vergoed?
  • Gratis juridische hulp bij letselschade

Lijdt u schade als gevolg van een kaakfractuur? Onze letselschade advocaten helpen gratis bij een kaakbreuk. Wij verhalen de schade op de aansprakelijke partij volledig kosteloos voor u.

Wat is een kaakfractuur?

Een kaakbreuk wordt ook wel aangezichtsletsel genoemd. Het is een breuk of verbrijzeling van de kaak welke vaak het gevolg is van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Door de klap breken dan tanden of het kaakbot.

Behandeling kaakfractuur

Er bestaan 2 soorten behandelingen voor een kaakfractuur:

  • een conservatieve behandeling. Hierbij wordt de kaakbreuk behandeld door middel van oefentherapie of het plaatsen van een of meerdere gebitsspalken
  • een operatie. De breukdelen worden bij deze operatieve behandeling door middel van platen en schroeven aan elkaar vastgezet.

De behandeling van de wordt uitgevoerd door een kaakchirurg in het ziekenhuis. Deze behandelaar bepaald welke behandeling in uw geval de voorkeur geniet.

In het geval van een operative behandeling worden vaak de onderkaak en bovenkaak tijdelijk aan elkaar vast gemaakt. Veelal worden de hierbij gebruikte staaldraadjes aan het einde van de operatie weer losgemaakt en kan de mond gebruikt worden.

Heel soms worden de onder- en bovenkaak ook na de operatie aan elkaar bevestigd met elastiekjes. Dit dient dan 4 tot 6 weken te blijven zitten.

Schadevergoeding bij kaakfractuur

Kaakletsel brengt kosten met zich mee en kan ook tot schade lijden. Zo maakt u medische kosten als het eigen risico. Maar een kaakfractuur kan ook tot gevolg hebben dat u voor korte of langere tijd uitgeschakeld bent voor werk. Is het letsel veroorzaakt door een ongeluk? Dan kunt u mogelijk schadevergoeding eisen.

Schadevergoeding eisen gebeurt door het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Is het letsel het gevolg van een aanrijding? Dan kan direct de letselschade verzekeraar aansprakelijk gesteld worden. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk voor het letsel. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Schadevergoeding eisen

Wilt u schadevergoeding eisen na een aanrijding of bedrijfsongeval? U kunt hiervoor gratis gebruik maken van een letselschade advocaat. De enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, bijvoorbeeld omdat deze een kop-staart botsing heeft veroorzaak. Werkgevers zijn in beginsel bijna altijd aansprakelijk voor letselschade.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan stellen wij de tegenpartij voor u aansprakelijk door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Vervolgens:

  • stellen wij een schadestaat op
  • gaan wij uw letselschade berekenen
  • onderhandelen en discussiëren wij met de verzekeraar
  • zorgen wij ervoor dat uw letselschade volledig vergoed wordt

Wilt u ook uw letselschade claimen bij een kaakbreuk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade.

Wat wordt vergoed na een kaakbreuk?

Is de aansprakelijkheid erkend, dan heeft u recht op schadevergoeding. Bij een kaakfractuur kan deze bestaan uit alle kosten die u maakt, maar ook uit schade. Welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen hangt af van uw persoonlijke situatie.

De meest voorkomende letselschade bedragen die onderdeel uitmaken van een schadevergoeding zijn:

  • loonschade
  • studievertraging
  • medische kosten als het eigen risico
  • kosten voor verzorging
  • (extra) kinderopvang
  • overname van taken in het huishouden

Smartengeldvergoeding

Naast deze materiële letselschade bedragen is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor de pijnklachten die u aan het letsel heeft overgehouden. Verder is het een vergoeding voor angstklachten, boosheid, frustratie. psychische klachten en een inbreuk op uw levensvreugde. U heeft altijd recht op smartengeld bij een ongeluk!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar