Letselschade advocaat Blokker
Iedere dag leest u over een aanrijding of bedrijfsongeval. Als u dan opeens zelf bij een ongeval betrokken bent, dan merkt u de grote impact die een ongeluk op uw dagelijks leven kan hebben. Persoonlijk, maar ook financieel. Bij het financiële gedeelte hebben wij het over letselschade. In de meeste gevallen heeft u recht op een dergelijke schadevergoeding. Uw letselschade advocaat in Blokker helpt u hier graag bij.
Bij Brugman Letselschade Advocaten krijgt u altijd gratis rechtsbijstand bij letselschade. Of u nu een aanrijding is overkomen, u gebeten door een hond bent of dat u betrokken bent geraakt bij een arbeidsongeval. Hoe dit kan? Volg de voorgaande link en wij leggen het u haarfijn uit.
Wat te doen bij een aanrijding?
Jaarlijks gebeuren er in Nederland tienduizenden aanrijdingen met verwondingen en klachten tot gevolg. Uiteraard wilt u na een kop-staart botsing of een fietsongeluk uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij. Bij een eenzijdig ongeval of als u zelf een kettingbotsing heeft veroorzaakt, kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding bij de svi- verzekering.
Letselschade claimen na een aanrijding is niet eenvoudig. Vaak gaat het mis omdat u als slachtoffer moet bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Bij whiplashklachten moet u aantonen dat u direct na het ongeval al whiplash symptomen had. Om problemen bij uw letselschadeclaim te voorkomen geven wij u hier 5 tips om aan te denken bij een aanrijding:
- Vul altijd een schadeformulier in, ook bij licht letsel of lichte klachten. Als u het schade aanrijdingsformulier invult, dan staat de toedracht van het ongeval vast. Ook kunt u invullen dat u letsel of klachten aan het het auto ongeluk of fietsongeluk over hebt gehouden. Tekenen beide partijen het schadeformulier? Dan staan de feiten uit het schadeformulier vast. Dit kan u helpen bij de bewijslast die u ten opzichte van de verzekeraar hebt
- Zijn er getuigen van de kop-staartbotsing of kettingbotsing of van het feit dat u als fietser aangereden bent? Schrijf de contactgegevens van deze personen op. Zij kunnen uw lezing van de toedracht van de aanrijding beamen.
- Laat u direct onder medische behandeling stellen. Het letsel staat dan gedocumenteerd en dit voorkomt discussie over het causaal verband. Vooral bij whiplash klachten!
- Schakel direct een letselschade advocaat of letselschade jurist in. Deze belangenbehartiger zorgt ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.
Wilt u een gratis letselschade advies van uw letselschade advocaat in Blokker? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Wie is schuldig aan een aanrijding?
Het antwoord op deze vraag vinden wij in een aantal wettelijke regelingen. De belangrijkste zijn:
- artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Hierin staat dat een autobestuurder zijn voertuig tot stilstand moet brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Bij een achterop aanrijding is het achterste voertuig dus in principe aansprakelijk
- artikel 185 wvw. Dit artikel is van belang bij een aanrijding tussen een auto en fietser of voetganger. Bent u als fietser aangereden, dan is de automobilist altijd aansprakelijk voor ten minste 50%. Ook als u zelf een aanrijding heeft veroorzaakt. Deze regeling geldt ook voor voetgangers.
Contact met uw letselschade advocaat in Blokker
Bent u aangereden of is u een ongeval op het werk overkomen? Bent u slachtoffer van een hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Blokker. Bel 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.