Letselschade advocaat Bloemendaal
Een ongeluk kan je zomaar overkomen, door een aanrijding van achteren, een bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent. U lijdt dan letselschade en u deze letselschade claimen op de tegenpartij. Logisch! Maar wat is letselschade eigenlijk, wat valt onder letselschade en wat kost een letselschade advocaat? U leest het in deze bijdrage.
Brugman Letselschade Advocaten Bloemendaal
Brugman Letselschade Advocaten werkt alleen voor letselschade slachtoffers. Met meer dan 10 bezoekadressen zijn wij ook altijd in de buurt. Voor een letselschade advocaat in Bloemendaal kunt u terecht in Bloemendaal zelf. Wij hebben echter ook een letselschade advocaat in Amsterdam. Ook daar kunt u terecht om uw letselschade te claimen. Wilt u een vrijblijvend letselschade advies of direct uw letselschade claimen? Neem dan contact op met onze letselschade experts. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.
Wat doet een letselschade advocaat in Bloemendaal bij letselschade?
Na een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet krijgt u in de regel te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze beoordeelt uw letselschade claim en probeert misschien zelf een regeling met u te treffen. Vaak ontvangt u dan veel minder schadevergoeding dan waar u recht op heeft. Laat u zich bijstaan door een letselschade advocaat in Bloemendaal van Brugman Letselschade Advocaten, dan weet u zeker dat u een maximale schadevergoeding ontvangt. Daarnaast doet uw letselschade advocaat in Bloemendaal het volgende voor u:
- Wij stellen een aansprakelijkstelling op.
- Er wordt direct een voorschot letselschade geclaimd.
- Wij onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar.
- De schadestaat wordt opgesteld.
- Uw letselschade verhalen wij maximaal.
Wat is schade bij letsel?
Lijdt u schade door letsel, dan spreken wij van letselschade. Letselschade is de schade die een slachtoffer van een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet lijdt omdat deze persoon bij het ongeluk gewond is geraakt. Bijvoorbeeld na een ongeval in de bouw, een auto ongeluk of omdat u als fietser bent aangereden.
De aansprakelijke persoon dient uw letselschade te vergoeden. Bij een kop-staart botsing of kettingbotsing is dit de WAM- verzekeraar. Bij een arbeidsongeval is de werkgever aansprakelijk als deze de zorgplicht werkgever geschonden heeft. Voor schade veroorzaakt door dieren is de bezitter van het dier aansprakelijk. Bij een hondenbeet is dit dus de hondenbezitter.
Wat valt onder letselschade
Als u gewond door een ongeluk bent geraakt en letselschade aan dit ongeval over heeft gehouden, dan vraagt u zich uiteraard af: wat valt onder letselschade? Met andere woorden, welke schade wordt vergoed?
Letselschade bestaat onder andere uit de volgende schadebedragen:
- Inkomensschade na een aanrijding of bedrijfsongeval
- Pensioenschade
- Studievertraging
- Verplicht eigen risico
- Facturen eerstelijns therapeuten
- Kosten voor een hulp in het huishouden
- Smartengeld
Een compleet overzicht van alle schadeposten bij letselschade vindt u hier.
Schade vergoeding aanrijding
Recht op een schadevergoeding na een aanrijding is er bijvoorbeeld bij een aanrijding achterop, zoals bij een kettingbotsing of een kop-staartbotsing. In artikel 19 van Reglement verkeersregels en verkeerstegels staat dat een bestuurder van een motorvoertuig in staat moet zijn zijn of haar voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Dit houdt dus in dat er voldoende afstand gehouden moet worden door een bestuurder. Gebeurt er toch een auto ongeluk of scooterongeluk door tekort afstand houden, dan is de achterop rijder aansprakelijk voor de achterop aanrijding.
Schade vergoeding aanrijding wordt rechtstreeks vergoed door de letselschade verzekeraar van de veroorzaker van het auto- ongeluk of scooterongeluk. U hoeft dus niet eerst te onderzoeken wie er aansprakelijk is.
Als fietser aangereden of als voetganger aangereden
Bent u in het verkeer als fietser aangereden of als voetganger aangereden? Er is altijd recht op een schadevergoeding na een aanrijding op de fiets of bij een aanrijding op het zebrapad. Maar ook bij eigen schuld aan het ongeval krijgt u ten minst 50% van de geleden letselschade vergoed. Dit op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet.
Kinderen tot 14 jaar ontvangen bij een fietsongeval altijd 100% van de schade die wij lijden vergoed. Maar ook kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen krijgen soms 100% van de schade bij eigen schuld vergoed en wel op grond van de billijkheidscorrectie.
Wat is een bedrijfsongeval?
Wij spreken van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval als een medewerker (waaronder ook een ZZP’ER) tijdens zijn werkzaamheden gewond raakt en hierbij letsel oploopt omdat de zorgplicht van de werkgever geschonden wordt. Bijvoorbeeld bij een ongeval in de bouw, een heftruckongeval of een val van een ladder. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.
Een werkgever is dus aansprakelijk bij schending van de zorgplicht door de werkgever. Daarnaast is een werkgever aansprakelijk:
- bij een aanrijding onder werktijd
- voor letsel veroorzaakt door zijn medewerkers
Dus ook als u voor de werkgever onderweg bent of u letsel opgelopen heeft door een fout van een collega is er recht op een letselschadevergoeding.
Letsel dat veelvuldig voorkomt bij een bedrijfsongeval
Bij een bedrijfsongeval gaat het vaak om zwaar letsel, voorbeelden zijn:
- amputaties van ledematen
- hersenletsel
- dwarslaesie
- gebroken botten
- nekklachten
- rugklachten
- hoofdletsel
Bedrijfsongeval melden
On in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding is het verstandig om een bedrijfsongeval te melden. Werkgevers moeten onder omstandigheden een bedrijfsongeval melden:
- bij blijvend letsel
- in het geval van een ziekenhuisopname
- na een dodelijk bedrijfsongeval
Gebeten door een hond, wie vergoed mijn letselschade?
Bent u gebeten door een hond? De bezitter is aansprakelijk voor de gevolgen van de hondenbeet. Er is sprake van schuldaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de hondeneigenaar zelf geen verwijt gemaakt hoeft te worden. Omdat hij bezitter is van de hond is hij aansprakelijk voor uw letselschade na een hondenbeet.
Hondenbeet wat te doen?
Het is na een hondenbeet belangrijk dat u zo snel mogelijk naar de dokter gaat voor een tetanusprik, ook bij een oppervlakkige hondenbeet. Doet u dit niet, dan kan er vermoeidheid bij de hondenbeet optreden, maar ook een infectie die voor veel problemen kan zorgen.
Schadevergoeding hondenbeet
Wilt u schadevergoeding na een hondenbeet claimen? Dan dient u de hondenbezitter aansprakelijk te stellen. De rechtsgrond hiervoor is artikel 6:179 BW. Hierin staat dat een hondenbezitter aansprakelijk is voor de schade die de hond toebrengt. Aansprakelijkheid bij een hondenbeet valt onder de WA- verzekering van de hondenbezitter. Deze letselschade verzekering zal de letselschade vergoeden.
Contact met uw letselschade advocaat in Bloemendaal
Lijdt u letselschade na een aanrijding, ongeval op het werk of omdat u gebeteren door een hond bent? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Bloemendaal. Bel 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. Wij plannen dan binnen 24 uur een letsel advies of intakegesprek bij u thuis in!
Naast in Bloemendaal kunt u bij Brugman Letselschade Advocaten ook terecht voor een letselschade advocaat Amsterdam en letselschade advocaat Den Haag!