Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Werkgever aansprakelijk stellen na bedrijfsongeval

Er is u tijdens het werk een ongeval overkomen en u bent hierbij gewond geraakt. Voor de letselschade die u hierdoor lijdt kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Werkgevers zijn hiervoor verzekerd. Uw werkgever stuurt de aansprakelijkstelling in de regel door naar zijn letselschade verzekeraar. Deze betaalt uw een letselschade vergoeding.

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Daarom kunt u op grond van de wet een beroep doen op een kosteloze letselschade advocaat. Deze zorgt dat uw letselschade verhaalt wordt terwijl u zich kunt richten op uw revalidatie.

Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen na een arbeidsongeval? Onze letselschade specialisten helpen u graag. 100% kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Wanneer werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade

Op werkgevers rust een bijzonder zware zorgplicht. Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u het werk veilig kunt verrichten. Maar dan is niet alles! Op grond van artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek dient uw werkgever ervoor te zorgen dat:

  • machines en gereedschappen veilig zijn
  • er voldoende schriftelijke instructies zijn gegeven
  • zij toezicht houdt op de werkzaamheden
  • de werkplek veilig en goed onderhouden is.

Deze eisen zijn zo streng dat uw werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor uw letselschade. U heeft dus bij een bedrijfsongeval in de regel recht op een letselschade vergoeding en u kunt uw werkgever daarom altijd aansprakelijk stellen na een ongeval op het werk. Dit noemen wij de werkgeversaansprakelijkheid.

Icon

Hoe stel ik mijn werkgever aansprakelijk?

De werkgever aansprakelijk stellen gebeurd door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin neemt u op wat er precies gebeurd is, welke letsel u heeft opgelopen (bijvoorbeeld nekklachten, een tibia plateau fractuur of gebroken ledenmaten) en u geeft aan waarom u vindt dat de werkgever aansprakelijk is. Daarnaast is het belangrijk op de verjaring te stuiten.

Uiteraard hoeft u de werkgever niet zelf aansprakelijk te stellen. Onze letselschade advocaten verzorgen dit voor u. Wij regelen alles zodat u zich kunt richten op uw revalidatie.

Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade na een bedrijfsongeval? Bel onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag.

Welke letselschade wordt vergoed?

Alle schade die u lijdt als gevolg van het ongeval dient vergoed te worden door de letselschade verzekeraar. U kunt dan denken aan medische kosten, mantelzorg en verzorgingskosten, maar ook aan inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Want u krijgt niet altijd uw salaris volledig doorbetaald. Bijvoorbeeld uw onregelmatigheidstoeslag. En na 1 jaar arbeidsongeschiktheid krijgt u op grond van de wet nog maar 70% van uw salaris doorbetaald!

Schade door arbeidsongeschiktheid en kosten die u maakt zijn op geld waardeerbaar. Het zijn materiële schadeposten. Daarnaast is er ook immateriële schade of te wel smartengeld. Ook hier heeft u bij werkgeversaansprakelijkheid recht op. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om licht en tijdelijk letsel of om zwaar lichamelijk letsel.

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die u door het ongeval lijdt, maar ook voor verdriet, boosheid, angstklachten en een post traumatische stress stoornis. De hoogte hangt af van de aard en ernst van het letsel.

Smartengeld berekenen is niet eenvoudig. Want hoe waardeer je pijnklachten op geld? Daarom wordt gebruik gemaakt van rechtszaken uit het verleden. Er wordt dan gezocht naar een vergelijkbaar bedrijfsongeval met ongeveer hetzelfde letsel. Deze vergelijkbare letselschadezaken staan opgesomd in de Smartengeld gids.

Icon

Kosteloze rechtsbijstand bij werkgeversaansprakelijkheid

Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade op de werkgever. Bij ons vindt u geen no cure no pay advocaten die een percentage van uw letselschade vergoeding als beloning willen. Onze letselschade advocaten en letselschade juristen werken 100% kosteloos. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de verzekeraar van de werkgever.

Wilt u kosteloos uw letselschade verhalen na een arbeidsongeval? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Advocatenkantoor Brugman

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar