Bent u als fietser aangereden in Amsterdam? Wij helpen u!
Amsterdam is druk en de fietsstad bij uitstek. Dit leidt helaas ook tot de nodige ongevallen. Wij adviseren u graag als u betrokken bent geraakt bij een fietsongeluk in Amsterdam. Want wist u dat u altijd recht heeft op een letselschadevergoeding als u anders dan door een fietser bent aangereden! En ons team van letselschade advocaten helpt u ook nog eens 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade!
Bent u als fietser aangereden in Amsterdam? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag en verhalen kosteloos uw letselschade op de letselschade verzekering van de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.
Lees meer over letselschadevergoeding bij een ongeluk:
- Als fietser aangereden in Amsterdam, waar heb ik recht op?
- Wij helpen u altijd 100% kosteloos bij letselschade!
- Welke schade wordt vergoed na een fietsongeval?
- Wat is smartengeld?
- Brugman Letselschade Advocaten
Als fietser aangereden in Amsterdam, waar heb ik recht op?
Bent u door een auto of scooter aangereden? Dan heeft u altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook als u zelf een fout gemaakt heeft! Dus gaf u geen voorrang of reed u door rood licht? Ook dan ontvangt u een schadevergoeding!
U ontvangt de volgende letselschade vergoeding als u als fietser aangereden bent in Amsterdam:
- Het motorrijtuig is aansprakelijk, 100% van uw letselschade.
- U maakt een verkeersfout, ten minste 50% van de schade.
- Letselschade bij een kind tot 14 jaar, 100% van de letselschade.
Lijdt u letselschade in Amsterdam en heeft u zelf schuld aan het ongeval? Dan ontvangt u toch meer dan 50% van de schade als u voldoet aan de eisen voor de billijkheidscorrectie. Uw letselschade advocaat in Amsterdam adviseert u hier graag over! Bel voor een gratis letselschade advies of het verhalen van uw letselschade in Amsterdam: 0800 248 4626 (gratis) of neem contact op via onze contactpagina.
Wij helpen u altijd 100% kosteloos bij letselschade!
Wellicht denkt u dat een letselschade advocaat duur is. Wij helpen u echter altijd 100% kosteloos! De kosten voor het verhalen van de schadevergoeding na het fietsongeluk verhalen wij op de aansprakelijke partij. Dus u maakt nooit kosten voor onze hulp.
Een letselschadebureau of letselschade jurist werkt soms op basis van no cure no pay. Er zijn zelfs no cure no pay advocaten. Wij adviseren u hier nooit op in te gaan! Bij no cure no pay betaalt u altijd een deel van uw schade aan uw belangenbehartiger. Dit terwijl bij aansprakelijkheid de letselschade verzekeraar de kosten moet voldoen. Gaat u dus nooit in op een voorstel tot no cure no pay!
Neem voor het verhalen van letselschade in Amsterdam contact op met Brugman Letselschade Advocaten. U bent altijd welkom op onze afspraak locatie in Amsterdam Amstel aan de Joop Geesinkweg 901-999 ! Maar het intakegesprek vindt gewoon plaats bij u thuis!
Welke schade wordt vergoed na een fietsongeval?
In de wet is opgenomen dat u na een ongeluk zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht in de situatie zoals deze voor het ongeval was. Dit betekent feitelijk dat alle kosten die u maakt en alle schade die u lijdt door het ongeval, vergoed moeten worden. Dit betreft zowel de materiële schadeposten als het smartengeld.
Dit zijn de 5 belangrijkste schadeposten:
- Schade door arbeidsongeschiktheid
- Medische kosten
- Onderhoudskosten huis en tuin
- Kosten voor hulp in het huishouden en mantelzorg
- Smartengeld.
Wat is smartengeld?
Een vraag die wij vaak krijgen is “Wat is smartengeld?”. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt door het fietsongeluk. Daarnaast is het een schadevergoeding voor psychische schade, zoals angstklachten of zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS). U heeft altijd recht op smartengeld na een aanrijding op de fiets. Smartengeld berekenen is echter niet eenvoudig. Want pijn en verdriet is niet in geld uit te drukken.
Om uw smartengeld na een ongeval vast te stellen wordt in de praktijk gebruikgemaakt van de smartengeldgids. Hierin staan honderden uitspraken van de rechters in Nederland. Deze rechters hebben in de uitspraken ook een bedrag aan smartengeld berekend. Op basis van deze uitspraken wordt uw smartengeld vastgesteld.
Een smartengeld voorbeeld: U bent op de fiets aangereden door een auto-ongeluk. U bent 25 jaar, studeert en bent sportief. Als gevolg van het ongeval heeft u een tibia plateau fractuur opgelopen en kunt u niet meer sporten. In de smartengeldgids zoekt uw letselschade advocaat in Amsterdam nu een vergelijkbare zaak. Het bedrag dat in deze zaak aan smartengeld is vastgesteld wordt in uw dossier als uitgangspunt genomen.