Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw letselschade!
Heeft u letsel aan een auto ongeluk overgehouden?

Letselschade na een auto ongeluk claimen

U heeft een auto ongeluk meegemaakt. Als u hierbij gewond bent geraakt of klachten ervaart, dan is er in de meest gevallen recht op een schadevergoeding. U leest er alles over op deze pagina. U kunt ook gratis hulp krijgen bij het verhalen van uw letselschade door een van onze letselschade advocaten. Hoe het kan dat wij kosteloos voor u werken? Klik op de link en wij leggen het u graag uit!

In deze bijdrage gaan wij in op het verhalen van schadevergoeding na een auto ongeluk. Wij informeren u over wie aansprakelijk is en wat te doen na een auto ongeluk. Daarnaast vertellen wij u welke letselschade bedragen onderdeel uitmaken van uw letselschade vergoeding en nog veel meer.

Heeft u vragen of wilt u gratis uw letselschade laten claimen door een van onze ervaren letselschade advocaten? Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade experts zoekt dan direct contact met u.

Schadevergoeding auto ongeluk

Of u recht heeft op een schadevergoeding na een auto ongeluk hangt af van de toedracht van de aanrijding. Bij een achterop aanrijding is het recht op een letselschadevergoeding vrij duidelijk. Maar wat bij een eenzijdig auto ongeluk? En wat als u zelf een fout maakt of passagier bent?

In de volgende gevallen kunt u aanspraak maken op een vergoeding van letselschade:

  1. De andere auto heef u aangereden.
  2. U was passagier van een auto die bij het ongeval betrokken was
  3. Er is een SVI- verzekering waar u een beroep op kunt doen (eenzijdig auto ongeluk)
  4. U bent als fietser aangereden door een auto
  5. Het auto ongeval is tijdens het werk gebeurd (werkgeversaansprakelijkheid)

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Als u bij het auto-ongeluk bent aangereden, dan is een belangrijke vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Dit antwoord vinden wij in een aantal wettelijke bepalingen:

  • artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat het verkeersdeelnemers verboden is gevaar op de te veroorzaken dan wel het verkeer te verhinderen.
  • art. 6 wvw. Op grond van dit wetsartikel mag je je in het verkeer niet dusdanig gedragen dat er een verwijtbaar verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander letsel op loopt of komt te overlijden.
  • In artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat dat bestuurders van motorvoertuigen voldoende afstand moeten houden om een auto botsing te voorkomen.

Uit deze wettelijke regeling kan dus worden afgeleid dat schuldig bij een aanrijding de persoon is die gevaar veroorzaakt of geen voorrang verleent. Daarnaast is schuldig de bestuurder die achterop rijdt door te weinig afstand te houden.

Letselschade verhalen na auto ongeluk

Heeft u recht op een letselschadevergoeding? Dan dient uw letselschade volledig vergoed te worden. Letselschade kan bestaan uit veel soorten letselschade bedragen. De 10 meest voorkomende hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  1. Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
  2. Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen)
  3. Hulp in het huishouden
  4. Mantelzorg (want ook dit wordt vergoed!)
  5. Onderhoudskosten huis en tuin
  6. Studievertraging
  7. Reiskosten
  8. Kosten van verzorging en verpleging
  9. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
  10. Smartengeld.

Eenzijdig auto ongeluk

Bij een eenzijdig auto ongeluk is er geen partij om aansprakelijk te stellen. Dit betekent niet dat er dan geen schade verhaald kan worden. De meeste Nederlanders sluiten bij de verplichte auto verzekering een svi verzekering af . SVI staat voor Schade Inzittenden Verzekering. De svi-verzekering biedt altijd dekking bij een auto-ongeluk, ook bij een eenzijdig auto ongeluk!

Wat betreft de hoogte van de schadevergoeding zit er geen verschil tussen de svi- verzekering en de verzekering bij aansprakelijkheid (WAM verzekering). Meestal is alleen het totale verzekerd bedrag verschillend. In de praktijk wordt echter de volledige letselschade vergoed. Bij de meest svi verzekeraar geldt dit ook voor de rechtsbijstandskosten.

Ook bij eigen schuld claim op svi mogelijk!

Als er een aansprakelijke partij is, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Maar wat als u zelf een auto ongeluk heeft veroorzaak? Ook dan kunt bij uw svi- verzekering terecht.

Een SVI- verzekering is een vrijwillige verzekering, niet iedereen heeft deze afgesloten. Op grond van een schade inzittendenverzekering hebben alle inzittenden bij een auto ongeluk recht op een schadevergoeding. Dus zowel de bestuurder die de fout heeft gemaakt als alle inzittenden van de auto.

Bedrijfsregeling 7: de schuldloze derden

Soms is het onduidelijk wie van de betrokken auto’s bij een auto ongeluk de verkeersfout heeft gemaakt. Partijen wijzen dan naar elkaar. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als er discussie is over wie voorrang had of door het groene (of rode) licht is gereden. Als inzittende weet u dan niet wie u aansprakelijk moet stellen.

Omdat een inzittende bij een auto ongeluk geen partij is bij het ongeval, is er een regeling in het leven geroepen, bedrijfsregeling 7: de schuldloze derde. Op grond van deze regeling kunt u als inzittende bij een auto ongeval iedere betrokken partij aanspreken. In beginsel is dat de auto waar u zelf in meereed. De verzekeraars moeten dan achteraf onderling uitmaken wie welk deel van uw letselschade moet vergoeden.

Letselschade advocaat of letselschade jurist

Voor het verhalen van uw letselschade advocaten kunt u kiezen voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist. Bij Brugman Letselschade Advocaten vindt u beide! Wij hebben namelijk 5 letselschade advocaten die u bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. De letselschade advocaat wordt daarbij ondersteund door een letselschade jurist. Deze doet onderzoek, verzamelt gegevens en is uw aanspreekpunt als de letselschade advocaat buiten kantoor is.

In Nederland zijn ook veel letselschade bureaus actief. Bij een letselschade bureau werken geen letselschade advocaten, maar enkel letselschade juristen. En soms zelfs helemaal geen juristen! Het is daarom goed om onderzoek te doen wie u kiest als belangenbehartiger. Bij Brugman Letselschade Advocaten adviseren wij u om altijd te kiezen voor een letselschade advocaat met LSA- keurmerk. U weet dan zeker dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat zich uitsluitend bezighoud met het verhalen van letselschade van slachtoffers. Wij werken niet voor verzekeraars en zijn hierdoor volledig onafhankelijk. Want veel letselschade juristen hebben afspraken gemaakt met verzekeraars! Deze afspraken staan in een overeenkomst die een verzekeraar met een letselschade bureau sluit. Zij zijn dus niet onafhankelijk!

Onze letselschade advocaten en letselschade juristen werken door heel Nederland! En met 7 bezoekadressen zijn wij altijd bij u in de buurt. Maar een gesprek bij u thuis behoort ook altijd tot de mogelijkheden.

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en wilt u uw letselschade verhalen? Wij regelen het voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op.

Letselschade: vraag & antwoord

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door het auto ongeluk is aangedaan. U kunt immers divers klachten aan een auto ongeluk overhouden. Denk daarbij aan whiplash klachten, breuken maar ook kunt u psychische klachten door het auto ongeluk ondervinden. Smartengeld is hier een vergoeding voor.

Hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

De uitbetaling van letselschade gaat in delen. Zo ontvangt u vaak eerst een of meerdere voorschotten. Direct na het auto ongeluk worden er immers al kosten gemaakt of lijdt u inkomensschade. Hoe lang uitbetaling duurt van letselschade hangt verder af van de ernst van het letsel. Hoe ernstige het letsel is, hoe meer onderzoek er naar de gevolgen nodig is, zoals bij blijvend letsel.

Soms is er ook meer discussie nodig om tot een schadevergoeding te komen. Ook dan kan het langer duren voordat een letselschade claim afgerond is en de slotbetaling na de voorschotten op uw letselschade betaald wordt.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Soms neemt een verzekeraar zelf contact met u op en doet zij een voorstel. Houdt u er rekening meer dat dit nooit een maximaal voorstel is. U kunt zich enorm te kort doen, zeker als u nog klachten heeft. Zo schakelen wij standaard een medisch adviseur in. De kan dan onderzoeken hoe lang u klachten houdt en of er nog letsel en schade in de toekomst te verwachten valt. Een letselschade jurist van de verzekeraar zal hier niet op in gaan.

Wacht u te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw letselschade claim. Ons advies is daarom op zo spoedig mogelijk na een aanrijding een letselschade advocaat in te schakelen.

Meer vragen? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen en claimen gratis uw letselschade op de aansprakelijke partij of svi verzekeraar.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar