Veel gestelde vragen na een hondenbeet
Een bijtincident met een hond roept vragen op, zeker als u letsel aan de hondenbeet overhoudt. Hieronder bespreken onze letselschade advocaten 5 veel gestelde vragen die bij een bijtincident spelen.
Wat te doen bij een hondenbeet?
Na een hondenbeet is het logisch dat u bent geschrokken en pijn heeft. Als u van de schrik bekomen bent, dan is het verstandig snel actie te ondernemen. Een hondenbeet kan namelijk heel gevaarlijk zijn! Daarom adviseren wij u altijd direct na een bijtincident met een hond naar de huisarts of spoedeisende hulp te gaan. Bent u door een hond gebeten, dan kunt u namelijk een tetanus infectie oplopen. Dit kan erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. Eventueel kunt u hiervoor bij een arts een tetanusprik krijgen.
Andere handige tips die wij voor u hebben na een hondenbeet zijn:
- vraag altijd de adresgegevens van de hondenbezitter. Bij alleen een telefoonnummer is de hondeneigenaar niet te traceren.
- vraag de hondenbezitter of er een verzekering is die de letselschade dekt.
- zijn er getuigen van het bijtincident met de hond? Vraag dan om contactgegevens van deze personen.
- maak foto’s van de hond en van uw letsel.
- schakel een letselschade advocaat in voor het indienen van een letselschade claim.
Wetgeving bijtincident hond
Om een schadevergoeding te kunnen claimen, is het belangrijk te weten wie aansprakelijk is voor uw letselschade. Wetgeving over een bijtincident met een hond vinden wij in artikel 6:179 BW.
Artikel 6:179 BW gaat over aansprakelijkheid voor dieren. Het betreft een risico- aansprakelijkheid. Dit houdt in dat een hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor de schade die de hond veroorzaakt. Dus ook als de hondenbezitter geen verwijt gemaakt kan worden. bijvoorbeeld omdat de hond ontsnapt. Zelfs als u aan het spelen was met de hond of deze uitdaagt is er recht op een letselschade vergoeding.
Aansprakelijkstelling gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wanneer en waar het bijtincident met de hond plaatsvond en welk letsel hierbij is opgelopen alsmede de schade. Daarnaast wordt in de aansprakelijkstelling de verjaring gestuit en de bezitter daadwerkelijke aansprakelijk gesteld.
Kiest u bij het letselschade claimen voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten? Dan stellen wij uw aansprakelijkheidsbrief op en claimen wij uw letselschade volledig kosteloos op de aansprakelijke persoon.
Wie is aansprakelijk bij een bijtincident?
Aansprakelijk voor de schade na een bijtincident is dus de bezitter van de hond. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Werd de hond door iemand uitgelaten en liep de hond los waar het niet mocht? Dan is ook de persoon die de hond uitlaat aansprakelijk. Aansprakelijkheid bij een hondenbeet valt onder de WA- verzekering van de hondeneigenaar. Er is alleen geen verplichte verzekering voor aansprakelijkheid bij een hondenbeet. Daarom is het verstandig te vragen of er een WA- verzekering is.
Schadevergoeding eisen op basis van de wetgeving bijtincident hond
U bent gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt. Logisch dat u dan schadevergoeding wilt eisen. U heeft ook recht op een letselschadevergoeding op basis van de “wetgeving bijtincident hond.” Maar hoe ziet deze wetgeving er uit en welke letselschade bedragen worden vergoed? Wij leggen het u hieronder graag uit.
Als u schadevergoeding wilt claimen op basis van de wetgeving bijtincident hond, dan kunt u dit gratis laten doen door een letselschade advocaat. Bij u in de buurt zit altijd een van onze letselschade advocaten. Want onze letselschade specialisten werken door heel Nederland. Bent u dus op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat na een bijtincident, dan kunnen wij u gratis helpen!
Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade na een hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij bellen u direct om voor u aan de slag te gaan.