Onze letselschade advocaten dienen uw schadeclaim gratis in!
Wilt een schadeclaim indienen na een ongeluk?

10 tips bij het indienen van een schadeclaim!

Lijdt u schade door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Dan is het begrijpelijk dat u een schadeclaim wilt indienen voor het verkrijgen van een schadevergoeding. Op deze pagina geven wij u 10 tips bij het indienen van een schadeclaim.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het indienen van uw schadeclaim. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en onderhandelen over de schade. Uiteindelijk zorgt uw letselschade advocaat er voor dat u een volledige letselschade vergoeding ontvangt.

Tip 1: U kunt vaker een letselschade claim indienen dan u denkt!

Bent u gewond geraakt bij een ongeluk of heeft u hieraan klachten overgehouden? U heeft dan altijd recht op een letselschade vergoeding. Soms denken mensen dat ze geen recht hebben op een schadevergoeding, bijvoorbeeld omdat de klachten kort aanhouden of wel mee lijken te vallen. Of omdat er sprake is van eigen schuld omdat er geen gordel gedragen werd dan wel onvoorzichtig waren waardoor er een bedrijfsongeval plaatsvond. Ook in deze gevallen is er recht op een schadevergoeding!

Wilt u weten of u een letselschade claim in kunt dienen? Vraag het onze letselschade advocaten. Wij beantwoorden graag uw vragen en bieden u altijd een gratis en vrijblijvend letselschade advies aan!

Tip 2: vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in

Een schadeformulier geeft antwoord op de vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Vul daarom het schade- aanrijdingsformulier altijd helemaal in en laat deze ondertekenen door de tegenpartij. Dit voorkomt een eventuele discussie over wie bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren schuldig is.

Vaak wordt een schadeformulier alleen ingevuld bij een auto botsing zoals een kettingbotsing. Maar ook als u als fietser aangereden door een auto wordt of bij een scooter ongeluk is het verstandig deze in te vullen. De toedracht van de aanrijding staat dan immers tussen partijen vast en dit belangrijk bij een schadeclaim indienen.

Heeft u geen schade aanrijdingsformulier? U kunt deze hier downloaden

Tip 3: Zijn er getuigen? Vraag om contactgegevens

Vaak zijn er getuigen van een ongeluk, bijvoorbeeld voorbijganger bij een aanrijding of een collega bij een bedrijfsongeval. Het is dan verstandig om deze personen om contactgegevens te vragen. Dit kan helpen als er een discussie ontstaat over de toedracht van een ongeluk. De getuige kan dan uw lezing bevestigen.

Soms wordt er gedacht dat het altijd moet gaan om een onafhankelijke getuige, dit is echter niet correct. Ook een passagier bij u in de auto, een collega of een familielid kan als getuige dienen. Getuigenbewijs is ook in de wet benoemd als een wetting bewijsmiddel. Daarom kan een getuigenverklaring ook erg belangrijk zijn bij het indienen van uw schadeclaim.

Tip 4: Houdt uw kosten en schade bij

Na een verkeersongeluk of arbeidsongeval maakt u allerlei kosten en lijdt u schade. Dan is het belangrijk deze letselschade bedragen goed bij te houden, in een schrift of excel bestand en om bewijsstukken te bewaren. Denk hierbij aan alle gereden kilometers, facturen van gemaakte kosten en salarisspecificaties.

Maakt u gebruik van de gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Dan kunt u alle facturen en een overzicht van gemaakte kosten en schade naar uw letselschade specialist sturen. Deze zet alle letselschade bedragen in een schadestaat en vraagt op basis hiervan na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade aan.

Tip 5: Laat uw letsel altijd beoordelen door een arts!

Soms wordt uw letsel automatisch beoordeeld door een art omdat u naar het ziekenhuis wordt gebracht. Maar met name bij licht letsel of whiplash klachten gebeurt dit niet altijd. Dan is het voor uw letselschade claim van belang om uw letsel te laten beoordelen door bijvoorbeeld de huisarts. Het letsel wordt dan gedocumenteerd en staat daarmee vast.

Onze letselschade advocaten merken in de praktijk namelijk nog wel eens dat letselschade juristen van verzekeraars betwisten dat er door een ongeval letsel of klachten zijn opgetreden. Met name bij whiplash symptomen waaronder nekklachten, maar ook bij rugklachten en ander zogeheten “niet objectiveerbare” klachten zien wij dit vaak.

Tip 6: Ga nooit zelf in contact met de WA verzekeraar van de tegenpartij

Heeft u zelf een letselschade claim ingediend en neemt de WA verzekeraar van de tegenpartij contact met u op? Let nooit zelf een verklaring af, dit kan in een later stadium tegen u gebruikt worden. Deze WA- verzekeraar is immers uw tegenpartij! Stuur ook nooit medische informatie naar de medisch adviseur van de verzekeraar.

Soms doet een WA- verzekeraar u zelfs direct een voorstel om de letselschade claim af te kopen. Wij adviseren u hier nooit mee akkoord te gaan. U ontvangt dan vaak een te lage schadevergoeding en u kunt nooit meer op uw letselschade claim terugkomen. Ook niet als de letselschade toch hoger uitvalt, bijvoorbeeld omdat u in de toekomst weer last krijgt van het letsel.

Tip 7: Houd een dagboek bij vanaf de dag van het ongeval

Na een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet gebeurt er van alles. U gaat naar het ziekenhuis en andere behandelaars, krijgt hulp van familie bij in het huishouden en bij het passen op uw kinderen en verblijft misschien lange tijd in het ziekenhuis en/ of revalidatiecentrum. Achteraf is het dan lastig om te bedenken wat er allemaal wanneer is gebeurt Bij een schadeclaim indienen is deze informatie wel van belang.

Houdt u een dagboek bij, dan weet u precies hoe vaak u naar het ziekenhuis bent gereisd, hoe vaak u hulp in het huishouden hebt gehad en wie wanneer op uw kinderen heeft gepast. Alle gemaakte reiskosten en alle geboden hulp is namelijk schade, hoe graag uw familie en vrienden u ook hebben geholpen! Stuurt u het dagboek naar uw letselschade advocaat, dan kan deze voor u alle letselschade berekenen en in een schadestaat opnemen.

Tip 8: Vraag bij twijfel altijd een second opinion aan

Worden uw belangen bij het verhalen van uw letselschade behartigt door een letselschade bureau of rechtsbijstandsverzekeraar en twijfelt u of uw belangen wel optimaal behartigt worden? Is er een regelingsvoorstel gedaan om uw letselschade claim af te kopen en weet u niet of u wel krijgt waar u recht op heeft? Vraag dan een “second opinion letselschade aan” bij ons aan. Wij onderzoeken dan of uw belangen wel goed behartigd worden of dat er letselschade onbetaald blijft. Het is immers zonde als u met schade blijft zitten!

Tip 9: Voorkom verjaring en dien een letselschade claim zo spoedig mogelijk in!

Voor een letselschade claim indienen gelden verjaringstermijnen. Dit betekent dat als niet tijdig een aansprakelijkstelling verstuurt, u geen recht meer heeft op een schadevergoeding. Wacht daarom niet te lang met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

Stelt u kort na het verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet de tegenpartij aansprakelijk, dan heeft dit meer voordelen. Zo zijn de contactgegevens van de tegenpartij en getuigen nog up tot date en kan een getuige zich het ongeval nog goed herinneren. Vaak zien wij dat dit na enkele weken en zeker maanden al minder is!

Tip 10: Laat u altijd gratis bijstaan door een letselschade advocaat!

Wat veel mensen niet weten is dat u vaak recht heeft op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Dit is het geval indien:

  • iemand anders aansprakelijk gesteld kan worden
  • bij beroep op een svi verzekering

Bij een aanrijding is er dus altijd recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat. Bij een achterop aanrijding zoals een kop-staart botsing is dit de achteroprijdende bestuurder. Veroorzaakt u zelf een aanrijding, dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding vanuit de svi- verzekering

In geval van een bedrijfsongeval is de werkgever in bijna alle gevallen aansprakelijk voor uw schade. Dit komt door de zware zorgplicht van de werkgever. Daarnaast is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid in de volgende gevallen:

  • een collega brengt u letsel toe door een fout
  • er overkomt u tijdens werk een verkeersongeval

Tenslotte is bij een hondenbeet de hondenbezitter aansprakelijk. Dit op grond van artikel 6:179 dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Laat gratis uw letselschade claim indienen!

Wilt u gratis uw letselschade claim laten indienen door een letselschade advocaat? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. U krijgt altijd hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Samen met u inventariseren wij tijdens een uitgebreide intake de gevolgen die het ongeval voor u hebben.

Wij voeren de onderhandelingen en discussies met de verzekeraar, regelen direct een voorschot op uw letselschade en zorgen voor een maximale schadevergoeding.

3 meest gestelde vragen bij letselschade!

Wat te doen bij een auto ongeluk?

De kans op een auto ongeluk in Nederland is helaas vrij groot. In 2021 waren er zelfs 8% meer auto ongelukken met blikschade ten opzichte van 2020. Het aantal auto- botsingen met letsel steeg ook. Maar wat nu als u bij een auto-ongeluk betrokken bent geraakt? Met andere woorden, wat te doen bij een auto ongeluk?

Een aantal zaken zijn belangrijk als u door een auto aangereden bent:

  • vul altijd een schadeformulier in. De toedracht van het ongeval staat dan vast. Laat het schade- aanrijdingsformulier ook altijd ondertekenen, het is dan een dwingend bewijsmiddel!
  • zijn er getuigen, vraag om gegevens
  • maak foto’s van de schade
  • ga met uw letsel naar een arts
  • schakel een letselschade advocaat in.

Ik ben als fietser aangereden door een auto, heb ik recht op schadevergoeding?

Ja, dat klopt! Als u als fietser aangereden wordt door een auto of scooter, dan bent u aangereden door een motorvoertuig. In artikel 185 wvw staat dat in dat geval de autobestuurder altijd aansprakelijk is en recht heeft op schadevergoeding. Dit is zelfs het geval bij eigen schuld aan de aanrijding. Een fietser ontvangt bij een ongeluk tussen een fiets – auto altijd ten minste 50% van de letselschade vergoed.

Bij toepassing van de billijkheidscorrectie krijgt u bij een fietsongeluk zelfs tot 100% van uw letselschade vergoed. Kinderen tot 14 jaar ontvangen ook een totale schadevergoeding.

Ik ben gebeten door een hond, wat nu?

Bij een hondenbeet is het ten eerste belangrijk dat u direct naar een arts gaat. U kunt namelijk een tetanus infectie oplopen en heeft dan een tetanusinjectie nodig. Maar daarnaast kunt u door een hondenbeet schade lijden, bij een diepe hondenbeet, maar ook bij een oppervlakkige hondenbeet. Om uw letselschade te verhalen na een hondenbeet adviseren wij u om:

  • de gegevens van de hondenbezitter te noteren
  • getuigen te vragen om contactgegevens
  • uw letsel te laten documenteren door een arts
  • een letselschade specialist in te schakelen.
mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar